• Nincs termék a kívánságlistában.
  • Nincs termék az összehasonlításban.
  •  x 
  • Nincs termék a kosárban.

Mi a különbség az 1. generációs ZORB és a 3. generációs 3D Dimple Zorb között

Ebben a videóban megnézhetjük, hogy mi a különbség az első generációs Zorb nemszőtt kelme (1GEN) és a 3. generációs 3D Dimple Zorb kötött kelme (3D dimple) között

A termékleírásban már sok mindent olvashattunk az egyes ZORB anyagokról, amiket meg lehet nálunk vásárolni, itt most egy összehasonlítást szeretnék leírni a két anyagról. A csatolt videóban meg lehet nézni mindkét anyagot közelről. 

1GEN ZORB with Silvadur vagyis Első generációs ezüstionos ZORB anyag 

zorb silvadur ezüstszalas 2A videóban jól látható, hogy az 1GEN zorb egy filcszerű anyag ún. nemszőtt kelme.
Egyáltalán nem rugalmas, könnyű szabni, mert nem nyúlik.
Hasonló, mint egy kabátbélés, csak sűrűbb. A kabátbéléshez abban is hasonlít, hogy önállóan nem használható, két anyag közé kell bevarrni. 
A nálunk kapható variációja un Silvadur ZORB, ami annyit tesz, hogy egy speciális ezüstionos kezelést kapott az anyag, aminek köszönhetően a mikroorganizmusok nem képesek elszaporodni benne.
Ez nagyon hasznos jellemző, mert így a pelenkának vagy női betétnek nem lesz kellemetlen szaga a viselés során.
Jómagam a melltartó betétekbe és a tissztasági betétekbe is szoktam ajánlani e tulajdonsága miatt. 
A négyzetméter tömege 235 g. Így a közepes vastagságú kelmék közé sorolható.
Nedvszívó képessége kiemelkedő, a hasonló négyzetméter tömegű egyfalas pamut frottírhoz képest kb 6-szoros mennyiségű nedvességet képes felszívni.
A hagyományos tetra pelenkákhoz viszonyítva egy egyréteges 30x10 cm-es zorb betét (xs-es méret) nedvszívó képessége egy 70x70 cm-es hagyományos tetra pelenka nedvszívó képességével egyezik, de térfogatában annak csak a töredéke.
Így kiválóan alkalmas pl éjszakai betétek készítésére, vagy nagy kapacitású, de vékony  intim vagy melltartó betétek varrásához.

3D Dimple ZORB vagyis 3dimenziós madárszemes kötött kelme.

 

Zorb 3D Organic Cotton Dimple anyag A kelme elsősorban abban különbözik az elődjétől, hogy egy speciális technológiával készül.
Egyidőben 2 réteg jersey anyagot készítenek, ami rendszeres közönként összekapcsolódik, és ezzel egyidőben zorb nedvszívó anyagból készült laza fonalat  vezetnek a két réteg közé. 
Ezáltal egy szendvics anyagot képeznek, ami ötvözi a zorb kiváló nedvszívó képességét és a biopamut kötött kelme rugalmasságát, puhaságát, és kellems viselési tulajdonságait. Egyetlen anyagban 3 anyagot kapunk már összeállítva, ezáltal sok varrási műveletet megspórolhatunk (illesztés tűzés stb) a gyártási technológiának köszönhetően a belső bélés egészen biztosan a helyén marad, nem gyűrődik össze a betét belsejében.
A  3D dimple kelme önállóan is felhasználható, nem kell hozzá borítást varrni. 
A 3D Dimple kelme jóval vastagabb  550g négyzetméterenként. 
Nedvszívó képessége ennek megfelelően kb másfélszerese a 1GEN zorbénak, és majd 10-szerese a sima pamut frottírnak.
Az általunk forgalmazott 3D dimple külső borítása 100% biopamut jersey.  Ez a kelme rendkívül gyorsan felszívja a nedvességet, sokkal gyorsabban, mint a kender vagy a bambusz. 
A  struktúrája miatt a felvett nedvességet egyenletesen elosztja a belső nedvszívó anyagban, ami nyomás hatására sem ázik vissza.
Nem tartalmaz semmilyen műszálas anyagot, vagy bármilyen egészségre ártalmas összetevőt, érzékeny bőrűeknek is jó szívvel ajánljuk.
Ha szárazon tartós betétet szeretnénk, akkor a belső rétegnek választhatunk hozzá athletik jerseyt, akár ezüstionos változatot is, vagy suede cloth velúrt. 
Extra puha, kiváló nedvszívó, luxus betétet készíthetünk a bambusz plüss felhasználásával. 

Kezelése:

Mindkét anyag hasonló módon kezelhető. A gyártó javaslata szerint közepes hőfokon mosható, ez az EU sztenderd szerint 40-50°-os mosásnak felel meg. A felület dörzsölését különféle erősen lúgos szappanokkal nem ajánlják, mert a lúgok megduzzasztják a cellulóz rostokat és folyamatos dörzsölgetés kikoptatja az anyagot. Helyette a gépi mosás hosszabb váltazatát ajánlják, előmosással, vagy áztatással általános mosószerekkel, vigyázva az adagolásra. (különösen a mosószódánál kell odafigyelni, mert abbol sokkal kevesebb kell, mint egy normál mosóporból) Mosásnál ne használjunk semmilyen öblítőszert, legfeljebb egy kevés higított ecetet, a mosószer maradványok és a vízkő eltávolítása érdekében.

A használt betéteket pelenkákat nem szabad sokat tárolni legalább három naponta ki kell őket mosni. Személyes javaslatom a nedves tárolás, ekkor ugyanis sokkal kevésbé tudnak a mikroorganizmusok elszaporodni az anyagban, és felemészteni a cellulóz rostokat. Az ún száraz tárolás ugyanis a legkiválóbb táptalaj és mikroklíma a cellulóz bontó baktériumok számára, ami a termék idő előtti elhasználódásához vezet.
Szárítógépben közepes hőfokon szárítható mindkét anyag, de a 1GEN csak borítás után. Közepes hőfokon vasalható is, de nem szükséges.
Fehéríteni nem szabad. 

Keresés mobil